donderdag, februari 07, 2013

Filistijnenlaan

Ergens in één of ander plan werd het noordelijke gedeelte van de Celestijnenlaan een verbinding voor zacht verkeer tussen Gasthuisberg en Campus Arenberg genoemd meen ik mij te herinneren.
Awel, het fietspad is er serieus naar de filistijnen. Aan het kruispunt met de Boudewijnlaan zal het fietspad worden aangepakt. Maar de rest mag ook eens binnengebracht worden voor een groot onderhoud.

Enkele foto's ter illustratie.

Om aan Terbank naar de Celestijnenlaan over te steken, moet de fietser achter het hoekje naar een boordsteenverlaging zoeken. Ik denk dat de meeste fietsers hier spontaan op de rijbaan gaan rijden om zichtbaar te zijn voor achteropliggende autochauffeurs. Dit puntje kan nog heel wat fietsliefde gebruiken.
Celestijnenlaan, Leuven
Celestijnenlaan, Leuven

Vervolgens liggen er op de te smalle fietspaden veel betondallen los. Moesten ze nu allemaal van ongelijke grootte en/of dikte zijn, dan produceerden ze allemaal een ander toon en konden fietsers over een betondallenlxylofoon rijden. Daar werd al eens mee geëxperimenteerd voor voetgangers. Nu is het voor fietsers maar een saai liedje: klong-klong-klong-klong-klong-klong-klongerdeklong in plaats van Broeder-Jacob-slaapt-gij-nog.
Celestijnenlaan, Leuven
Celestijnenlaan, Leuven
Celestijnenlaan, Leuven
Celestijnenlaan, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten