maandag, januari 20, 2014

Fietsambtenaar in Leuven (2)

Correctie van mijn vorig bericht. In de gemeenteraad van 17 december werd het wel zo gesteld:
...
Mevrouw Eerlingen, de heer De Winter en de heer Toelen gingen in op het fietsbeleid. Er is veel verwezenlijkt, en dat is zeker niet ad hoc gebeurd. Fietsenstallingen zijn goed gespreid over de stad. Er komen er nog meer. Zoals gezegd komt het fietsparkeerplan naar de raad. De stad heeft inmiddels een fietsambtenaar. Binnen ruimtelijke planning houdt zij zich uitsluitend bezig met de fiets. Er komt nog een ruimtelijke planner bij met als specialiteit mobiliteit. Er is veel samenhang. De mensen van ruimtelijke planning komen maandelijks bijeen met de mensen van de technische dienst. De schepen en schepen Devlies zijn daarbij aanwezig. De uitwerking van het fietsbeleid staat daar centraal en daar zal de raad de komende maanden het resultaat van zien.
...
Maar 'fietsambtenaar' is een beetje naast de waarheid. Op ruimteplanning zit er nu een ambtenaar die zich bezig houdt met het fietsgebeuren, in zoveel mogelijk dossiers. Er zijn echter nog andere diensten, evenwel zonder ambtenaar die zich specifiek met het fietsgebeuren bezig houdt. Maar er is veel samenhang wordt ons gezegd.

Ruimteplanning is ook vooral een plannende dienst, zij plannen op middellange termijn met RUP's en andere plannen. Maar wie kan er iets betekenen voor de fietsers op korte termijn? Dat blijft de vraag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten