donderdag, februari 19, 2009

Gezondheid!

Gisteren heb ik een dikke vleesetende bacterie doodgemept die al bijna aan mijn knieschijf was beginnen te peuzelen. Het ergste is dat ik ze volgens de specialisten waarschijnlijk zelf heb uitgehoest. De laatste tijd heb ik namelijk veel last om door hartje Leuven te fietsen, en ik ben daarin niet alleen. Voor de kerstvakantie had ik wreed veel last om lucht te krijgen tijdens mijn fietstochten van/naar het werk. Tijdens het verlof ben ik dan ook geveld geweest door een zware bronchitis die nog net geen longontsteking was. In de binnenstad is dringend een fijnstofmeter nodig voor objectieve vaststellingen!!
Op valentijnsdag ben ik met Wiebe gaan wandelen op de Kesselberg, en ik zag Leuven liggen onder een blauwe deken. De zin om daar door te fietsen verging mij op slag.
Op de website van de VMM kan je de meetwaarden bijna online volgen. Voor Gent zag het er vandaag niet goed uit, je kon de evolutie van uur tot uur volgen. Rond Leuven zie je niet veel bewegen: de dichtsbijzijnde meetpunten zijn Zaventem of Aarschot. Nochtans is Leuven gelegen in een kuip, wat nefast is voor verse lucht bij koud en windstil weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten