dinsdag, mei 19, 2009

Stadsdiensten en communicatie

Zaterdag, terwijl de Wijgmaalse feesten volop bezig waren, werd het Rietensplein plechtig geopend. Er was zekers 100 man vertelde iemand mij, maar alleen de gepensioneerden en de onmiddelijk omwonenden waren blijkbaar uitgenodigd. De mensen die er elke dag doorfietsen wisten van niets, de mensen die op 500m wonen wisten van niets, de mensen die elke week Leuven Info lezen wisten van niets. Ook anderen stelden zich vragen bij de hoge leeftijd van de gegadigden.

Zo kon ook de wielerwedstrijd niet doorgaan, enkel de dorpelingenkoers: de Casinolaan lag nog helemaal open. 's Maandags erna lag het asfalt er nochtans wel. Hadden de werken niet iets vroeger kunnen verlopen mits wat aanporren van Stad Leuven? Onze oudere buurman schud ondertussen meewarig het hoofd, volgens hem wordt de straat over 2 a 3 jaar terug opengelegd om er gescheiden riolering te leggen. Volgens onze bescheiden mening had die betonverharding er nog tot dan kunnen liggen.

En 's zondags ging de halve triatlon uitzonderlijk in mei door in plaats van juni zoals andere jaren. Het was anders een tof parkoers: van Rotselaar naar Leuven, en terug langs de vaart tot in Tildonk. Wijgmaal zat helemaal in de tang, geen doorgang op Aarschotsesteenweg en de Vaart, en juist op de dag dat in Wilsele dorp en in Herent communiefeesten doorgingen. In Leuven centrum werden brieven gepost om de verkeersoverlast aan te kondigen, in Wijgmaal hebben we daarvan weer niets gezien. We hebben met scha en schande de dag zelf moeten ontdekken in welke richting het verkeer op Wijgmaal brug doorkon: Fuik! De verkeerde richting: van Herent naar Wijgmaal! Wij zijn dan maar aan gaan schuiven in Tildonk, daar kon je enkel door richting Herent, om vervolgens langs Buken in Herent te geraken. Was het nu zo moeilijk om verleden week een bordje te zetten om dit aan te kondigen?

Een paranoïde cyclopaat zou er zo een politieke agenda in kunnen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten