woensdag, mei 27, 2009

Wijk voor de fiets

De nieuwsflash van 22 mei:

Beste inwoner van Leuven en omstreken,
De organisatie van de fietshappening “ Wijk voor de Fiets” van zaterdag 30 mei gaat steeds verder. Ettelijke verenigingen (fietsersbonden, gezinsbonden en buurtcomites) uit Leuven en omstreken werken hiervoor samen met het dorpscomite 3012WD van Wilsele-Dorp. 2000 affiches en 12.000 flyers vonden al hun weg naar Leuven en de omliggende gemeenten. Nog een beperkt aantal affiches zijn beschikbaar. Als u er nog één wenst, geef dan gerust een seintje. Ondertussen zijn al 10 startpunten aangekondigd op onze website www.wijkvoordefiets.be . Indien u ook nog een fietsstartpunt wil organiseren, kan u dit nog steeds laten weten. 16 scholen hebben al gemeld dat zij het initiatief steunen (zij staan vermeld op de website). Deze 16 scholen staan samen voor meer dan 11.000 leerlingen die bezorgd zijn om hun fietsveiligheid. Is de school van uw kinderen hier ook al bij?

Op 14 mei vond de persconferentie plaats op het Martelarenplein. Het ROB fragment is nog steeds te bekijken op de ROB-site, op You-tube of op onze facebook-site. Op de facebooksite, waar nog meer informatie te vinden is, hebben zich al meer dan 280 mensen aangemeld. Ondertussen is onze actie al aangekondigd in diverse nieuwsmedia zoals ROB, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, De Streekkrant,…

Op het Martelarenplein zal er op 30 mei vanaf 14 uur animatie zijn voor de toestromende massa. De Belgisch-Nieuw Zeelandse groep “Floating Point” zal een optreden verzorgen, en de Leuvense circusschool zal ons vergasten op animatie met éénwielers. We delen 2000 heliumballonnen uit om aan de fietsen te hangen en 1000 fluo-veiligheidsvestjes voor kinderen zijn beschikbaar.

Het fietsmanifest en de aanzet voor de fietsknelpuntenkaart van Leuven en omstreken hebben ondertussen verder vorm gekregen. Dit fietsmanifest bevat de meest cruciale aandachtspunten voor de overheid, maar roept ook de burger op om meer de fiets te bruiken, hoffelijk te zijn in het verkeer en de verkeersregels te volgen. Op zaterdag 30 mei om 15 uur zullen deze documenten symbolisch overhandigd worden aan de vertegenwoordigers van de overheid. Namens de Vlaamse overheid zal Kathleen Van Brempt, Vlaams minister bevoegd voor mobiliteit, aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen. Namens de provincie zal gouverneur Lode De Witte aanwezig zijn. Namens stad Leuven zullen schepenen Karin Brouwers en schepen Dirk Robbeets present zijn. Voor gemeente Herent zal burgemeester Willy Kuijpers aanwezig zijn, voor Bierbeek schepen Cil Cuypers en voor Lubbeek schepen Hilke Verheyden. Een aantal gemeenten, zoals Herent en Rotselaar, namen de info van onze fietshappening ook op in hun gemeentelijke infoblaadjes en/of hun website.

Na de overhandiging van het manifest fietsen we in 1 grote bende door de stad Leuven, richting Wereldfeest (De Bruul).

De organiserende verenigingen van de actie “Wijk voor de Fiets” hebben zich ondertussen bereid verklaard om in de toekomst de opvolging van het fietsmanifest, in de verschillende gemeenten en op de verschillende niveau’s, verder in kaart te brengen.

Tot zaterdag 30 mei,
Karel Robijns en Bart De Ruysscher
namens het organiserende team “Wijk voor de Fiets"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten