woensdag, maart 03, 2010

Fietsbruggen op MIX.FM

Hier was ik toch even stil van:
Veiliger fietsverkeer door fietsbruggen
De gemeente Herent is blij met de beslissing van het Vlaamse Gewest om 2 fietsbruggen te bouwen over de E314.
Het Vlaamse Gewest werkt het 'zwarte punt' op de Mechelsesteenweg op de grens Herent/Leuven weg door de aanleg van 2 fietsbruggen over de E314. De gemeente is blijven pleiten voor een veilige fietsaansluiting richting Leuven op de N26 Mechelsesteenweg.
Fietsers kunnen binnenkort rekenen op een verhoogde verkeersveiligheid: ze hoeven elkaar niet meer te kruisen en hoeven ook de drukke Mechelsesteenweg niet meer over te steken.
Het Nieuwsblad zegt niets over dit laatste punt.

De weerkerende fout die het Gewest altijd maakt, is om te spreken over DE oplossing. Noam Chomsky poneerde al einde jaren zestig reeds dat er oneindig veel manieren zijn om te communiceren. Mijns inziens geldt dit ook voor mobiliteit. Waar het schoentjes wringt zijn echter de keuzes die het beleid willekeurig maakt.

DE oplossing was 2 jaar geleden nog één fietsbrug over de E314, vandaar dat tijdens de heraanleg van de N26, tussen Wijgmaalsesteenweg en Oudemechelsesteenweg, ervoor gekozen werd om een éénzijdig tweerichtingsfietspad aan te leggen, het bestaande fietspad werd opgebroken. Daardoor moeten de fietsers richting Leuven onnodig tweemaal de Steenweg oversteken. Deze scheve toestand zal dus blijkbaar gecorrigeerd worden. Ooit. Hopelijk eindelijk eens om de veiligheid en het comfort van de fietsers te verbeteren, en niet steeds om een vlottere doorstroming van het gemotoriseerde verkeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten