donderdag, juni 23, 2011

De avonturen van de beroemdste fiets van Leuven

's Morgens schudde de beroemdste fiets meewarig zijn stuur bij het zien van de restanten van een fruitexplosie. Misschien passeerde hier wel een onvoorzichtige collega met dittum.

De beroemdste fiets probeert een gedetacheerde werkman die in de gracht is gesukkeld er terug weer bovenop te helpen. Maar die wou dat zelf niet.


De beroemdste fiets mijmert vervolgens over alle mogelijke kleuren van asfalt. Als je nu eens 'ORANJE' bij een putje op de weg zou schilderen, wordt dat dan gevuld met oranje asfalt?

De beroemdste fiets ziet hoe aan de overkant van de steenweg de fietsers door het gras rijden, en de werkmannen met hun vrachtwagentje op het fietspad. De omgekeerde wereld.

's Middags brengt de beroemdste fiets een bezoekje aan zijn hongerstakende, dakloze broeders en zusters. Weer werd hun asielaanvraag geweigerd en worden ze gedwongen in open lucht te overdagen.



's Avonds rijdt de beroemdste fiets langs een herlegd fietspad naar beneden. Ooit hij had nog gedacht: wanneer ze dit komen herleggen, dan brengen ze het fietspad wel terug op de vroegere breedte van 3m. Niet dus. Het blijft wringen op 2m40.


De beroemdste fiets zwaait nog even naar een passerende trucker, en gaat naar huis.

Het was een vermoeiende dag. Ook voor fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten