woensdag, februari 01, 2012

Kaarten

Tot Leuven een interactieve kaart van fietsvoorzieningen on-line zet, vind je hieronder de plannen waar ik soms over spreek, met de begeleidende mail. Deze kaarten zijn natuurlijk maar een momentopname, en dus hoe langer hoe minder 'juist'. Maar ondertussen zijn ze wel een handig middel om te zien waar er over het grondgebied van Leuven fietsstallingen verspreid zijn (of waar niet).
Als bijlage twee bestanden (pdf) met de locaties van de fietsenstallingen in Leuven, aangeduid op een straatnamenkaart. Eén voor ‘Groot-Leuven’ en één specifiek met het centrum van Leuven.De stallingen zijn opgedeeld naar hun eigenaar en/of beheerder. En het aantal plaatsen in elke stalling is toegevoegd (je moet wel goed inzoomen om dit aantal te kunnen lezen).
De stallingen van Stad Leuven worden op regelmatige basis bijgehouden en zijn dus up-to-date (uitgezonderd wegen waar werken bezig zijn of deze recent beëindigd zijn).
Deze van de KUL, scholen, ziekenhuizen, nmbs, peda’s en privéstallingen worden slechts sporadisch in Galileo aangepast.
In de categorie Onbekend zitten veel stallingen die in onze databank opgenomen werden vooraleer het onderscheid naar eigenaar/beheerder werd gemaakt. Vermoedelijk is het merendeel ervan dus eigendom van Stad Leuven, al kunnen er ook nog wel stallingen van particulieren bij zitten. De categorie Andere omvat voornamelijk de privéstallingen (stallingen van particulieren, handelszaken, apotheek, dokter, appartement, provinciaal domein, etc.). De stallingen van de KUL bevatten ook stallingen voor het personeel en afgesloten stallingen.
De geleverde plannen en de stallingen zijn afkomstig uit het GIS-systeem G@lileo van de Stad Leuven. De gegevens zijn onderworpen aan het auteursrecht en mogen niet verkocht worden aan derden. De documenten hebben de status van ‘werkkopie’. De stad Leuven is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of gebreken in de kaart.
Ik dacht ze nog niet op het internet te plaatsen omwille van de auteursrechten enzo, maar toen ik onderstaande in de krant las, vond ik dat er eindelijk maar eens wat meer duidelijkheid moet komen.
De afgelopen jaren heeft het stadsbestuur veel inspanningen gedaan om het gebruik van de fiets aan te moedigen. Zo zijn er liefst 21.500 fietsenstallingen in de stad.
Wie wil kan nu zelf natellen: meer dan 10.000 stallingen zijn van de KUL, 5335 van de NMBS. Het stadsaandeel is echt niet zo groot als er de laatste tijd in de kranten wordt uitgebazuind.

3 opmerkingen:

  1. Best wel grappig dat de fietsenrekjes in de voortuinen van particulieren zijn meegenomen. Viel me op bij het bekijken van de mij gekende Achturenstraat/Rodenbachstraat. Alleen, 11 stalling bij het hoekhuis ? da's wel heel veel...
    http://g.co/maps/vnp6b
    LOL! 11 "kronkels" in deze houder. Goed geteld !
    (De 6 stallingen in de Van Rodestraat worden onderbenut en zijn aan herstelling toe. Melden ! http://g.co/maps/7bzs8)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Tervuursestraat staat al sinds enkele jaren geen stalling meer. De enige die er was verdween toen iemand van een braakliggend lapje grond een autostaanplaats maakte. Of men moest op de tekening nu refereren naar de twee wielklemmen op het voetpad aan de slagerij...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu zie ik dat het effectief om die twee wielklemmen gaat.. (http://g.co/maps/b7dfh).
      Alleszins, de 6 stallingen op de kruising Bankstraat/Capucijnenvoer zijn door werken twee jaar geleden weggenomen.
      En stallingen verstopt achter een tankstation (http://g.co/maps/qfmst) tellen blijkbaar ook mee.

      Verwijderen