dinsdag, januari 31, 2012

Niets nieuws onder de zon.

Ergens, op een linked-in discussie van Mobimix.be, las ik een pleidooi voor een 'nieuwe' autotrend als oplossing voor files en parkeerproblemen: elektrische éénpersoonswagens zoals Tilter of Lumeneo. Dergelijke microwagens lijken mij eerder op een coconisering die zullen leiden tot futuristische matrixtoestanden, enkel hersenplug en voedende vloeistof ontbreken nog. Als we dergelijke technologische hulpmiddelen in de strijd gooien, waarom laten we deze file-werknemers dan niet op de informatiesnelweg rijden vanuit hun knusse thuiscocon?

Alleen is het fenomeen van de microwagen natuurlijk niet nieuw. We zagen ze reeds op de oude tekeningen van Bauentwurfslehre, daar werd de Kabinenroller afgebeeld (a.k.a. de Messerschmitt KR200).

Ook niet nieuw zijn parkeerplaatsen voor deze microwagens, Leuven heeft daar reeds in voorzien, zoals hier in de Sint-Antoniusstraat. Enkel het verkeersbord 'Enkel microwagens' ontbreekt nog in de wegcode, zodat de zachte weggebruiker hier nog wel eventjes, telkens in schijven van 15 minuten, gegijzeld wordt door (te) grote automobielen.
Sint-Antoniusberg, Leuven
Sint-Antoniusberg, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten