vrijdag, november 16, 2012

Het Martelarenplein is geen fietsenstalling

Bericht van politie Leuven
vr 16/11/2012 - 10:46

Leuven is een echte fietsstad. Niet alleen de Leuvenaar verplaatst zich veelvuldig met de fiets, maar ook tienduizenden studenten en scholieren. De laatste jaren heeft de stad zware inspanningen geleverd om het aantal fietsparkeerplaatsen in de stationsomgeving te verhogen: aan de voorzijde van het station is er een grote fietsenstalling onder het stadskantoor, aan de achterzijde een aan de Kop Van Kessel-Lo.

Toch staan er dagelijks honderden fietsen gestald op het Martelarenplein, dit terwijl er een permanent parkeerverbod geldt. Deze fietsen zijn niet alleen hinderlijk voor voetgangers, maar soms zelfs ronduit gevaarlijk. De fietsen staan zo breed uitgestald dat voetgangers op sommige plaatsen verplicht zijn om op de rijbaan te wandelen, met alle mogelijke riscico’s van dien. Ondanks alle preventiecampagnes en veelvuldige opruimacties tijdens de afgelopen maanden, blijven fietsers er hun fiets zetten. Hier moet een einde aan komen.


Vanaf maandag 19 tot en met zaterdag 24 november zullen de gemeenschapswachten alle gestalde fietsen voorzien van een label. Op dit label staat duidelijk aangegeven dat het verboden is om fietsen te stallen op het Martelarenplein, maar er staat ook een plan op met verwijzing naar de twee grote fietsenstallingen aan het station.

In de week van 26 t.e.m. 30 november zullen alle fietsen die dan nog gestald staan op het Martelarenplein verwijderd worden door de fietsendienst van politie Leuven met steun van de stadsdiensten. Daarnaast zullen er extra borden geplaatst worden die de fietser verwijzen naar de reglementaire fietsenstallingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten