dinsdag, september 21, 2010

Eppur si muove

Ergens tussen donderdagnamiddag en maandagmiddag is de situatie voor fietsers in de Vital Decosterstraat veranderd. Ten goede. Vergelijk volgende foto's met die van vorige week. De onderbordjes 'uitgezonderd fietsen' zijn terug. Yeah!

Ook op het Martelarenplein gaat eindelijk nog eens aandacht geschonken aan de veiligheid van de zachte weggebruiker. Na jaren zagen ... .
Ik ging even de noodzaak testen tijdens mijn middagpauze. Mmmmm. Drie overtreders in evenveel minuten, de politie gaat zich hier niet vervelen.
Voor wie het Martelarenplein niet kent: verkeer komende van de Diestesevest (rechts op de laatste foto) MOET de bondgenotenlaan (naar rechts) indraaien en mag niet rechtdoor, verkeer komende uit de Martelarenlaan MOET naar rechts indraaien en mag niet naar links, en verkeer van de Tiensevest (links op de eerste foto) MAG gewoon niet rechtdoor rijden. Enkel lijnbussen en fietsers zijn uitgezonderd.
Al jaren probeert men dit af te dwingen door een verbodsbordenbos te plaatsen, maar ook een handhavende hand is overduidelijk nodig.

1 opmerking:

  1. daar staat wel regelmatig een zwaantje verdekt opgesteld achter het monument ;-)

    BeantwoordenVerwijderen