woensdag, september 15, 2010

In de schaduw van het Fochplein

Volgende tekst staat te lezen op de website van Leuven:
Bereikbaarheid Fochplein
Vanaf 7 september stoppen er geen bussen meer op het Fochplein. De bussen die vertrekken aan het station en de stad in rijden, volgen de omleiding langs de Bondgenotenlaan, de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat. In de Rijschoolstraat worden ter hoogte van de sporthal langs beide kanten van de straat bushaltes met schuilhuisjes voorzien. Van hieruit vertrekken de meeste lijnen richting de benedenstad via de Dirk Boutslaan. Enkel de lijnen 1 en 2 rijden na het Smoldersplein omhoog via het Margarethaplein naar de Grote Markt. De bussen die komen van de benedenstad en naar het station rijden, volgen de omleiding via de Rijschoolstraat, Mathias Van den Gheynlaan, Jean Baptiste Van Monsstraat en Diestsevest naar het station.

Voor voetgangers en fietsers is er aan beide zijden van het Fochplein een afgebakende doorgang langs de gevels.

Leveranciers die op het Fochplein moeten zijn, kunnen dezelfde omleiding volgen als de bussen van lijn 1 en 2. Ze krijgen ook toegang tot de afgebakende voetgangersstrook langs de gevels en kunnen via de Bondgenotenlaan terug wegrijden.
Leveranciers mogen dus rijden waar fietsers niet mogen rijden, dat is logisch, hun voertuigen nemen amper plaats in. Ook zijn zij nooit betrokken bij ongevallen met zachte weggebruikers. Ahum. Is een fietsvriendelijk beleid bij wegenwerken dan werkelijk een utopie?





Freinetschool 'De Zevensprong' krijgt een wegversperring voor hun poort, in de vorm van bushokjes en een eindeloze sliert bussen. Tof voor de kindjes die met de fiets naar school komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten