zaterdag, januari 19, 2013

Contraproductief

14 Januari werden door de politie/stad? fietsen weggehaald die 'te lang' in fietsrekken stonden.
Ook bij ons, de Ierse Predikheren straat werden de fietsen niet gespaard van een overplaatsing naar het depot in Wilsele. Zo'n acties kunnen we alleen maar aanmoedigen zou je spontaan denken, maar helaas werd deze actie misschien net op het verkeerde moment uitgevoerd.

Een straat zoals hier, waar er velen van bestaan, waar heel veel studenten wonen die ondanks het barre weer toch de fiets verkiezen om naar hun examen te gaan, worden hier zwaar in het zak gezet. De papiertjes 'je fiets wordt op datum x weg gehaald' werden de week voor het kerstverlof aan de bewuste fietsen gehangen.
Daarop volgde de kerstvakantie, waar velen hun eigen huis verkiezen om te blokken, en de examens zelf. Dit zijn enkele weken waarin het volstrekt normaal is dat een studentenfiets enkele weken ergens blijft staan. Als deze dan wordt weggehaald uit een fietsenrek, is dit een regelrechte aanslag op alles wat te maken heeft met het ecologisch gebruik van de fiets en de rust die gecreëerd wordt tijdens de examens. Velen zullen nu tijdens deze examenperiode hun fiets met de bus ergens in het verre Wilsele (want dat is het als je geen fiets hebt) kunnen gaan halen.

Dank U Politie Leuven! Ik zet mijn fiets in het vervolg terug voor de deur en negeer de klagende buren die ons verwijten dat ze niet kunnen passeren met hun tweeling-kinderkoets.

(Tekst en foto van Carlo Celis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten