donderdag, januari 17, 2013

Sneeuwberg

De beste sneeuwruimgrap was deze morgen (dinsdag n.v.d.r) op de HST-route te vinden. De reinigingsdienst was wel zeer vriendelijk aan de telefoon toen ik hen vertelde dat iemand een berg sneeuw van een meter hoog op de fietsweg had achtergelaten waar je niet naast kon. Vanavond heb ik een andere weg naar huis genomen, dus of de berg er nog ligt weet ik niet.
Brampad, Wilsele
Brampad, Wilsele
Brampad, Wilsele
(Bovenstaande foto's en tekst van Steven Fagard, een Tildonk-Leuven fietspendelaar)

De fietsersbond geeft binnenkort zijn afdelingen een vorming in het kader van het jaarthema 'Fietsroutes', want het wordt hoog tijd dat er voor fietsers in samenhangende routes wordt gedacht, en niet in stukjes fietspad her en der, het fameuze korreltjesbeleid dat we nu al zovele jaren kennen.
Van fietspaddenken naar fietsroutedenken
Fietspaden verliezen aan waarde als ze eindigen in een gevaarlijk kruispunt of gewoon zomaar stoppen. En een fietsbrug zonder comfortabele fietsverbinding ernaartoe zal weinig fietsers aantrekken. Om het belang van fietsroutes wat hoger op de agenda te zetten, gaan alle pijlers van de Fietsersbond er in 2013 rond werken. We hopen ook op een enthousiaste medewerking van de afdelingen, en organiseren daarom een vorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten