woensdag, april 17, 2013

Fietsbaarheid vernieuwde Tiensestraat

Brief aan de schepenen van en te Leuven

Beste,

gisteren konden we met eigen ogen aanschouwen dat er borden met venstertijden voor fietsers werden geplaatst aan de toegangen van de vernieuwde Tiensestraat, in tegenstelling wat er altijd door stadsdiensten en het stadsbestuur werd verteld, zowel op persoonlijke vragen als op vragen gesteld in de gemeenteraad.

Tiensestraat, Leuven
Tiensestraat, Leuven

Worden deze borden nog vervangen door borden zonder venstertijden, of wordt er terug gekomen op de beloftes die in het verleden o.a. in de gemeenteraad zijn gemaakt?

Bovendien zien we dat het fietsverkeer door een ander verkeersbord in de richting van het Herbert Hooverplein naar Rector De Somerplein wordt verboden. Rekening houdende met de venstertijden voor fietsers, die zijn ingevoerd in de Vital Decosterstraat en Vanderkelenstraat nadat de plannen voor de Tiensestraat werden opgesteld en goedgekeurd, zorgt dit dat het centrum wel zeer slecht bereikbaar wordt voor fietsers. Dit druist dan ook in tegen het STOP-principe, en getuigt bovendien niet van een gedegen visie op fietsmobiliteit.

Tiensestraat, Leuven

Het is voor het stadsbestuur reeds vijf na twaalf om een fietscirculatieplan op te stellen, iets dat toch noodzakelijk is wil Leuven zijn ambitieuze klimaatdoelstellingen halen, en wil het nog beschouwd worden als een fietsstad. Hopelijk wordt dit snel aangepakt, en kan er eindelijk worden samengewerkt met de fietsende inwoners die hier reeds lang om vragen, zie ook de resultaten van Leuven Overmorgen.

Wij zijn als Fietsersbond overigens nog steeds beschikbaar voor een verdere, vruchtvolle samenwerking om te komen tot een klimaatneutraal en fietsvriendelijk Leuven.

met vriendelijke groeten,

Erik Daems, secretaris
Fietsersbond Leuven


Update22-04-2013
De borden in de Tiensestraat en de Vanderkelenstraat zijn ondertussen vervangen. Toch blijft er een verwarrend verschil in tweerichtingheid, of niet?
Tiensestraat, Leuven
Vanderkelenstraat, Leuven
Diestsestraat, Leuven

3 opmerkingen:

  1. Ondertussen zijn de borden met de venstertijden vervangen door borden zonder venstertijden. Ook in de Vanderkelenstraat tussen Bondgenotenlaan en Ladeuze

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de diestsestraat is het dan toch nog steeds verboden te fietsen tussen 11 en 18u30 .. ja verwarrend, ik dacht dat ik niet door de tiensestraat mocht ..
    Wanneer pakt de stad de parkstraat aan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verslag commissie Openbare Werken van 20 juni 2013: "Parkstraat staat op programma om volledige heraanleg, als deze zo goedgekeurd wordt binnen de meerjarenbegroting."

      http://www.leuven.be/bestuur/gemeenteraad/commissies/verslagen/openbare-werken.jsp

      Verwijderen