dinsdag, april 23, 2013

Hoe lang gaat een fietspad mee (6)

Vrijdag stonden er plots veel fluostreepjes op het fietspad aan de gecontesteerde oversteekplaatsen van de vernieuwde Aarschotsesteenweg.

Aarschotsesteenweg, Wilsele
Aarschotsesteenweg, Wilsele
Aarschotsesteenweg, Wilsele

Maandag stonden er plots omleidingsborden klaar, en waren er (illegale*) gele vierkanten op de rijbaan aangebracht. Ze zijn dus weer al goed begonnen!

Aarschotsesteenweg, Wilsele
Aarschotsesteenweg, Wilsele

Er gaat eindelijk iets gebeuren. Of de aanpak grondig dan wel cosmetisch zal zijn, dat is nog de vraag die ons nu bezig houdt. Hopelijk wordt de hoge aalmoesfactor van dit stukje fietsinfrastructuur opgekrikt.

* de oranje kleur voor tijdelijke wegmarkeringen bij werken is enkel toegelaten voor overlangse onderbroken of doorlopende lijnen die de rijbaan verdelen. Zie de wegcode hier en hier. In het Geïllustreerde reglement voor de wegbeheerder staat het explicieter vermeld: Wij herinneren eraan dat de oranje kleur alleen voor overlangse markeringen en dus niet voor dwarsmarkeringen zoals oversteekplaatsen voor voetgangers mag worden gebruikt.

1 opmerking:

  1. Vanmorgen zijn ze begonnen met de werken. Het fietspad ter hoogte van foto 2 in het artikel is nu versperd, en je moet over een provisorisch aangeharde strook. Geen probleem voor mij met mijn MTB, maar misschien wel voor wie met koersbanden rijdt.

    Het is mij wel niet duidelijk wat de werken precies inhouden.

    BeantwoordenVerwijderen