donderdag, september 15, 2011

Schaatsbaan

Zaterdag zag ik dit verwaarloosde fietspad: één meter asfalt, veel te smal voor dubbelrichting fietsverkeer. Wordt het nog veel gebruikt? Het staat alleszins vermeld op de schoolroutekaart van Heverlee:

Ik zie fietsers toch vooral massaal via Hertogstraat of Geldenaakse baan rijden. Heel, heel vroeger toen ik nog jong was, was dit nog een open holle weg, nu een bos met overhangende takken. Niet echt aantrekkelijk als je hier 's avond of 's nachts in het donker moet passeren.
Leuven, Buurtweg nr. 9
Leuven, Buurtweg nr. 9

En veel jeugd dat er tegenwoordig nog met de fiets naar de schaatsbaan komt. En ja, ik was daar ook met de wagen moet ik toegeven.
Leuven, fietsstalling schaatsbaan

Het nu nog rurale gebied rondom werd opgenomen in het RUP Parkveld. In de toelichtingsnota lezen we:
Bij de opmaak van dit RUP, wordt de site Parkveld omsloten door de Geldenaaksebaan, de Milseweg en de Vinkenbosstraat. De Milseweg is een ecologisch waardevolle holle weg en is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

en

De Geldenaaksebaan is een belangrijke fietsroute tussen Vesten en binnenstad enerzijds, en het Sint Albertuscollege en het bedrijventerrein Haasrode anderzijds. De aanleg van een aanliggend fietspad in beide richtingen is daarom gepland in het kader van de heraanleg van de Geldenaaksebaan.
Daarnaast worden ook alternatieve fietsroutes ontwikkeld via de zone voor sport en spel en het parkbos.
en
Aan de randen van het RUP lopen nog twee buurtwegen, namelijk buurtweg n° 10 waarvan het tracé bij opmaak van het RUP overeenkomt met de Geldenaaksebaan, en buurtweg n°9 waarvan het tracé overeenkomt met dat van de holle weg aan de westelijke grens van het RUP. Beide tracés blijven behouden en worden in het RUP als verbinding voor langzaam verkeer type buurtweg opgenomen.
En wat lezen we dan in de gemeenteraadsverslag van 30-05-2011?
Een busbaan op de Geldenaaksebaan is onzin, want er is zelfs geen plaats voor een fietspad.
We zullen eens aan ons stadsbestuur vragen of deze buurtweg eens niet verbeterd kan worden, en een degelijke (lees brede, comfortabele en veilige) aansluiting krijgt met de kruispunt Meerdaalboslaan x Geldenaakse baan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten