vrijdag, januari 04, 2008

Geen fietspad op brug KvK?

Bij het bekijken van de plannen voor de kop van Kessel-lo (KvK) viel het me plots op dat er geen fietspad voorzien is op de brug over het benedenplein. Langs de zuidkant van de KvK is er een breed tweerichting fietspad voorzien aan de kant van de huizen. Het fietspad stopt aan de zuidkant van de brug (dat rood/wit gestreept geval links op de foto), en begint terug aan de noordzijde van de brug waar er een oversteekplaats is (rood rechts op de foto).
Gaan files in de toekomst dan niet meer bestaan op deze plaats? Moet je als fietser op dat moment tussen de auto's slalommend over de brug rijden of wat? Of moet je afstappen en als voetganger over de brug wandelen?
Wanneer gaan ze in Leuven eens weten of ze hun fietspaden aanliggend / enkelrichting / tweerichtingen gaan maken? Het autoverkeer wordt blijkbaar altijd gestroomlijnd want dat moet vlotter kunnen doorstromen. Fietsers worden onnodig omgeleid en moeten daardoor op de meest onlogische plaatsen drukke straten oversteken.
Of misschien wordt enkel het noordgedeelte van het fietspad in het rood uitgevoerd, de rest gewoon in grijze betonstenen zoals op de Diestse en Tiensevest zodat bij nat en donker weer het fietspad niet te onderscheiden is van het voetpad.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten