Misschien om toe te laten dat aggressieve chauffeurs links voorbijsteken om op het laatste moment in te voegen? Verhoogt dit de verkeersveiligheid?? Irritant en niet nodig volgens mijn bescheiden persoontje. Komende van Leuven heb je op de brug maximaal 3 rijstroken nodig: 2 om links af te slaan richting Brussel (2 rijstroken geeft inderdaad wat buffercapaciteit) en 1 rijstrook rechtdoor. Als de N26 in Herent verzadigd is, dan helpt een een tweede strook op de brug voor rechtdoorgaand verkeer niet, en als de N26 in Herent niet verzadigd is, is er geen tweede strook nodig wegens te weinig rechtdoorgaand verkeer.
Ze mogen altijd wel een schone, veilige fietsersbrug bouwen, moest ze dan ook nog breed genoeg zijn! Maar als ze niet echt écht écht écht nodig is, vind ik het weggesmeten geld. Vooral als de veiligheid en het gemak van de fietsers er voor de rest niet mee verbetert.
Het Vlaamse gewest staat weigerachtig om verschillende fietslichten veiliger te maken (zie meldingen meldpuntfietspaden), terwijl in deze studie gezegd wordt:
· Om de fietser een veiilge verkeersafwikkeling, ter hoogte van de op- en afrit, te bieden, zal deze in de verkeerslichtenregeling, volledig confilictvrij worden afgewikkeld. Daartoe zullen alle bestaande bewegingen voor het gemotoriseerd verkeer in de verkeerslichtenregeling worden opgenomen (dus geen rechtsaf langs rood meer).Plots kan het dus wel, of misschien alleen terwijl het nog plannen zijn. Eens opgeleverd komt er een pipo aan de verkeerslichtensequentie prutsen en wordt de veiligheid van fietsers zo weer opgeofferd aan de vlotte doorstroming van het autoverkeer.
Wordt ongetwijfeld vervolgd ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten