donderdag, januari 31, 2008

Veilige schoolpoorten

Wat moest gebeuren is gebeurd: noch het invoeren van de zone 30, noch het plaatsen van een octopus heeft veel geholpen om de verkeersveiligheid te verhogen. Vandaag werd een jongen uit het vierde leerjaar na school door een auto omvergereden toen hij met zijn fiets de Aarschotsesteenweg overstak op/aan het zebrapad voor de schoolpoort. In de schoolkrant stond het volgende bericht:
Ongeluk
Toen Glen (uit klas Bram) vandaag met de fiets naar huis vertrok, werd hij bij het oversteken voor de school aangereden door een auto. Het was een harde klap. De politie en de ziekenwagen kwamen ter plaatse. Bram en Glens mama reden mee naar het ziekenhuis. Heel wat kinderen en ouders waren erg geschrokken. Ook de autobestuurder was erg geschrokken. Glen is in elk geval buiten levensgevaar, meldde de politie nog op school. Hij wordt verzorgd in Gasthuisberg. Er gingen meteen wilde verhalen rond, hopelijk neemt dit berichtje al wat ongerustheid weg. Om erg geschrokken kinderen gerust te stellen nemen we morgen contact op met de dienst slachtofferhulp.
Als school bekijken we wat we kunnen doen om de verkeerssituatie nog te verbeteren. Er werd door Yvette vanavond nog eens naar een gemachtigd opzichter gevraagd bij de stad. Het oversteken zou op die manier zeker veiliger zijn.

Update 12/02/2008
Na het krokusverlof staat er 's morgens en 's avonds iemand van de politie van zijn oren te maken tegen de automobilisten die te snel rijden en dat zijn er heel wat. Er werd ook geflitst vorige week, zelfs iemand die 78 km/u reed in de zone 30.

Update 21/02/2008
Sinds vandaag staat er ook een bord dat de snelheid aanduidt.

Update 27/05/2008
Nog extra paaltjes vestigen de aandacht op de oversteekplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten