donderdag, januari 17, 2008

Ze hangt!

We waren al 3 jaar of nog langer op zoek naar een mooie luster die in ons interieur zou passen. Afgelopen oudjaarsdag hebben we ze eindelijk gevonden tijdens ons nieuwjaarsweekend aan zee. We waren met de tram in Nieuwpoort om de sneeuwpiste aldaar te bezoeken, toen we de luster onzer dromen zagen hangen in een winkel krap een uurtje voor sluitingstijd. We hadden niet veel tijd nodig om te beslissen. Dus de luster mocht met oudjaar op de tram mee naar Oostduinkerke, en op nieuwjaarsdag in een propvolle auto mee naar huis.

Vorig weekend heb ik ze eindelijk opgehangen, er lampen in gedraaid en aangestoken. Een knal , een flits en toen was het donker. Eén na één kwamen de kinderen naar beneden om te zeggen dat ze plots boven geen muziek meer hadden, en dat het licht ook niet meer brandde. Een zware kortsluiting in de centrale buis doordat de kabel beschadigd was bij de constructie bleek later. Het weekend daarna heb ik het beschadigde stukje kabel ertussen uit gehaald en terug aangesloten.

Er is terug licht in de eetkamer, nog een beetje onwezenlijk, want we waren gewend aan één felle centrale spaarlamp van 21W die ons geregeld verblindde en voor harde schaduwen zorgde, en nu hebben we zacht, egaal verdeeld licht met 8 lampjes van 5W.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten