maandag, mei 23, 2011

1/2e fietsbrug

We konden het al lezen in de kranten en andere media, er komen twee fietsbruggen over de ijzeren rivier tussen Leuven en Kessel-Lo. Oud nieuws, want plannen zijn er altijd geweest. Alhoewel, er werd niet altijd gekozen voor een fietsbare verbinding.

De eerste brug, aan het station, was vroeger een voetgangersbrug waar fietsers als voetgangers, dus met de fiets aan de hand, werden getolereerd. Na veel gelobyy door de bewonersgroepen van Kessel-Lo werd er schoorvoetend toegestaan dat er een deel van de nieuwe brug voor fietsers zou worden gereserveerd, en dat er dus op gefietst zal mogen worden. We zullen het later wel zien.

Er is al bijna een 1/2 fietsbrug af.


Maar wanneer je op of af de rijbaan wilt rijden, krijg je een boordsteen van 10cm te verwerken, want de boordsteen is enkel verlaagd aan de voetgangersoversteekplaats. Je moet dus als fietser weer op het zebrapad gaan rijden om over te steken.


Aalmoesinfrastructuur zoals maanden geleden al aangekondigd.

De tweede brug, aan het Provincieplein, krijgt ook stilaan vorm.


 

Alleen zijn architecten en stadsbestuur precies vergeten dat er ook plaats moest zijn voor fietsers. Is dit omdat het project 'PEDESTRIAN BRIDGE' werd genoemd? Ik zie op de foto's enkel plaats voor voetgangers. Rekening houdend met de menselijke figuur op foto 1 & 2, en de hoogte van de reling op foto 7, schat ik de opening op het provincieplein op 3 op 3m, maximaal 4 op 4m. Een trechter voor al het fietsverkeer van Kessel-Lo dus, geen fietsbare brug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten