donderdag, mei 26, 2011

Ruimte

In Wespelaar op de Elisabeth Willemslaan wordt het fietspad beschermd door een rijtje varkensruggen, en werd de nodige afstand tot de trappers van de passerende fietsen voorzien.
Waar er geen varkensruggen liggen, parkeren de auto's toch weer dichter tegen het fietspad, uit schrik voor de wilde collega-chauffeurs. Misschien zou een doorlopend witte lijn die de rand van de rijbaan aanduidt dit nog kunnen verbeteren.

Helemaal anders in Kampenhout-Sas, daar zie je dingen zoals een totaal overbodig betonhaakje, en verloren fietspadbreedte.

Ook op de voetgangers/fietsbrug is er 1m50 voorzien voor elke weggebruiker, waardoor dit voor fietsers een enkelrichtingsbrug is geworden.
De dubbelrichtingsfietspaden sluiten enkel aan op de gewestwegen, en niet op de jaagpaden langs het kanaal. Jammer. En zelfs de aansluiting op die gewestwegen is nogal hoekig. Vooral jammer omdat er wel de ruimte is om degelijke infrastructuur aan te leggen, maar niet de aandacht, of de wil om dat effectief te doen. Links op de foto zie je het bord dat op de fietsbrug éénrichtings fietsverkeer afdwingt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten