donderdag, oktober 21, 2010

Fietsbrug

Ik hoorde ergens in de voorbije weken dat de NMBS na jarenlang twijfelen, aan het stadsbestuur heeft laten weten dat er toch geen extra verdieping op het seinhuis zal gebouwd worden. Alle gemaakte plannen in de vuilbak dus. Ook die van de voetgangerstrappen/fietsershelling dus.

Net terwijl de aansluiting naar de Martelarenlaan bijna klaar is. Anderzijds kunnen we weer volop beginnen te dromen omdat er nu weer meer ruimte is om iets te realiseren. Een voetgangers/fietsershelling die losstaand rond het seinhuis kronkelt, of er gedeeltelijk over. Eerst van de 'passerelle' naar den 'boulevard', om het in mooi nederlands te zeggen, en vandaar verder naar beneden met een fietshelling. We wachten vol spanning op nieuws.

Ik schets even ruimte rondom het seinhuis.

Kant Martelarenlaan: hier is de voetgangers/fietsbrug in vergevorderde staat van afwerking, enkel het bovenplein moet nog aangelegd worden.



Kant Martelarenplein, linksom draaiend.



Of rechtsom draaiend.


4 opmerkingen:

  1. Hallo!

    Kan het zijn dat ik je heb zien filmen enkele ochtenden geleden aan de ingang van de fietsparking aan het station in Leuven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad. Een filmpje van de geordende chaos maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zit ook al lang te wachten op het voltooien van die fietsbrug. Dus de plannen die er waren zijn naar de vuilbak verwezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens horen zeggen dus wel, voor zover die het stadium van schets al waren ontgroeid. Net zoals heel veel Leuvenaars wacht ik ongeduldig op communicatie vanuit het stadbestuur. Wanneer gaat hier eens iets beslist worden? Voor welke oplossing kiest men?
    Vergeet het niet: jaren geleden was er enkel sprake van een trap, met eventueel een fietsgoot van 70cm breed, niet echt hedendaags. Na veel protest is de belofte van een helling bedongen.

    BeantwoordenVerwijderen