woensdag, oktober 13, 2010

Petrus Geeraertslaan

Een fiets- en voetgangersdoorsteek door een openbare groenzone in een verblijfsgebied bij uitstek: een tuinwijk. Je zou dan denken dat a) er voldoende breedte kan voorzien worden voor voetgangers en fietsers b) boordstenen voor fietsers uit den boze zijn. Helaas, helaas, driewerf helaas.

Je kan wel zien dat er ooit een poging werd gedaan om de bittere pil te vergulden. Dat is echter niet helemaal gelukt.

In de rest van de straat zien de boordstenen aan garage-opritten er zo uit:

Is 'iets voor de fiets' is beter dan 'niets'? In 2012 komen er weer gemeenteraadsverkiezingen. In Leuven worden de politici zenuwachtig omdat ze zoveel tegenwind van bewoners en fietsers en archeologen krijgen. Ze zouden graag nog een wit konijn uit hun hoed toveren om hun fietsvriendelijkheidsimago op te poetsen. Bij het terugkijken naar verwezenlijkte projecten zijn fietsers niet echt tevreden. En vermits de houding naar fietsers in toekomstige projecten van hetzelfde laken een broek is, verwachten we niet veel van de toekomst.

1 opmerking:

  1. Doet me wat denken aan de wijk op het Vlierbeekveld. Daar hebben ze ook zo'n pad gemaakt met hindernissen en paaltjes en borduren. Jammer want het zou een goed alternatief zijn voor de gevaarlijke Borstelstraat.

    BeantwoordenVerwijderen