vrijdag, oktober 15, 2010

Wimmershofpad

Op weg naar de oorsprong van de Vlierbeekweg (die ik niet op Google Maps kon vinden alhoewel ik Vlierbeek wel weet liggen), passeerde ik aan het einde van het Jan Vranckx tracé. Al jaren probeert het stadsbestuur hier enkele stukken tuin te onteigenen om een fietsroute door te trekken tot aan de Diestesteenweg of zo, niemand weet precies waar het exact zal komen te liggen. Ondertussen gaat dit tracé al van Lolanden tot op het Diestseveld.

Zodoende kwam ik aan het Wimmershofpad dat er net achter ligt. Ooit, honderden jaren geleden, was dit vermoedelijk een voetweg tussen de velden. Veel later kwamen er ook mensen op den buiten wonen. Veel mensen. In het kader van 'iets voor de fiets' werd ooit het fietsen op dit pad toegelaten. Ook al is daar niet echt de ruimte voor. De foto's spreken voor zich.
Het pad vertrekt in de Platte-Lostraat, naast de CM-kantoren
Een klein beetje méér asfalt was hier op zijn plaats geweest.
Hier is nog ongebruikte ruimte.
Verder wordt het nog smaller.
En het blijft smal.
Vanuit de Diestesteenweg, twee keer bordjes 'uitgezonderd fietsers'.


Het is natuurlijk oude infrastructuur die dringend moet vernieuwd worden, en hopelijk met voldoende ruimte voor fietsers EN voetganger. Maar ook recentelijk durft men nog dergelijke toestanden aanleggen, zie het 80cm brede Remy Alloingpad in Wijgmaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten