woensdag, oktober 24, 2012

Van mijn erf (1)

Enkele inwoners van de Wijgmaalse Sint Hadrianusstraat waren het al lang beu dat auto's en bussen hun tenen platrijden telkens wanneer ze buitenkomen.
Begin oktober hielden zij daarom de actie "De stoep is van ons", een videoverslag vind je hier. Met deze flyer riepen zij iedereen op om mee te doen.
De stoep is van ons
Actie “De stoep is van ons” – Speelgoed –en fietsslinger
Wanneer: Vrijdagavond 5 oktober – 17.00u tot 18.30u

Beste buur van de Sint-Hadrianusstraat,

De wakkere bewoner in jullie zal het ongetwijfeld al opgevallen zijn; elke ochtend –en avondspits zoekt het drukke, passerend verkeer in onze straat haar weg langs geparkeerde auto’s en dit in een straat die niet echt breed is. Onze straat is ’s ochtends en ’s avonds een flessenhals, waardoor bussen en auto’s vaak genoodzaakt zijn om de stoep op te zoeken om ander verkeer te kunnen kruisen. Een kort filmpje dat dit “stoep-rijden” treffend illustreert, kan je vinden op: http://youtu.be/k8KAvpzDLQw

Het veelvuldig “stoep-rijden” – geregeld zelfs met vier wielen - vormt een gevaar voor de “zachte” weggebruiker. En dat zijn er nogal wat: zo trekt Ymeria, de voetbal, de bibliobus, ... veel (jonge) voetgangers en fietsers aan, net als Wijgmaalbroek, zo is er altijd wel iets doen op het Kerkplein en zo komen wij als bewoner ook wel eens graag ons deur uit.

Onze opmerkingen en suggesties over deze situatie zijn in de voorbije jaren niet echt au sérieux genomen. Als er al op werd gereageerd vanwege de Stad is het oordeel telkens: we zien geen problemen. Nochtans zal de kwestie alleen nog maar urgenter worden, nu er ook nog een pak verkeer bij komt met het nieuw geplande Woon- en Zorgcentrum.

Om onze bezorgdheid nog eens extra in de verf te zetten, stellen we voor om op vrijdagavond 5 oktober (17.00 tot 18.30u) tijdens de avondspits ludiek en symbolisch onze stoep te bezetten onder het motto “de stoep is van ons”.

In dat kader richten we een warme oproep tot jullie om je speelgoed en fietsmateriaal van stal te halen en zo een lange “speelgoed/fiets”-slinger te maken die de hele lengte van de stoep moet versieren. Kinderwagens, blokkendozen, playmobil-mannetjes, fietsbanden, etc… het kan allemaal gebruikt worden.

Met onze actie hopen we de Stad en de beleidsmakers te overtuigen van de ernst van de zaak en hen te doen luisteren naar suggesties voor verbetering. Doe je mee? Maak dit duidelijk en hang de (ingekleurde) prent op je raam.

Met vriendelijke groeten,
De inwoners van de Sint-Hadrianusstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten