donderdag, oktober 06, 2011

De slag om Stallingrad (1)

Volgens onze eigenste Mr. T zijn er nu 4000+1500 bewaakte fietsstalingsplaatsen aan het station in Leuven voorzien. Dat is "voldoende" volgens hem. De overtreders kunnen afgevoerd worden.

"Voldoende" om vervolgens de fietsbeugels in de wijde omtrek te verwijderen. Binnenkort is er ook een bewaakte stalling onder het Fochplein. Weeral "voldoende" om de stallingen in die buurt te verwijderen.

Maar is genoeg wel genoeg? Hoeveel genoeg aan fietsstalling heeft Leuven nodig? Feit is dat de bevolking toeneemt. Feit is dat de studentenpopulatie toeneemt. Feit is dat steeds meer mensen zich met de fiets verplaatsen. Kan er dan teveel aan stallingsplaats zijn, en waar is die verstopt?

Zo zijn er de stallingen die verdwijnen omdat ze te dicht bij het station staan en dus een rommeltje worden. Ze verdwijnen zonder slag of stoot, er komt geen schepen trots op de TV te zeggen dat 'overcapaciteit' is.
Bondgenotenlaan, Leuven
Bondgenotenlaan, Leuven


Er zijn stallingen die verdwijnen omwille van werken. Soms komen ze dan terug. Soms niet.
Diestsestraat, Leuven, beugels en boompjes blijvend verdwenen
Diestsestraat, Leuven, beugels en boompjes blijvend verdwenen
Diestsestraat, Leuven, ze lag te dicht bij het station

J.P. Minckelersstraat, Leuven, weg wegens werken SintMaartensdal
J.P. Minckelersstraat, Leuven, weg wegens werken SintMaartensdal


2 opmerkingen:

  1. Feit dat er honderden fietsen "verkeerd" gestald staan lijkt mij een behoorlijk duidelijk teken aan de wand dat er een gebrek aan capaciteit op zinvolle plaatsen is. Beide parkings aan het station zijn slecht gelegen en onpraktisch (600m wandelen met de fiets aan de hand? of drie verdiepingen omhoog?).

    En dat terwijl er voor het station een plein ligt waar taxi's wel mogen staan (ah ja, want anders moeten hun klanten te ver stappen!). Een plein dat voor de rest blijkbaar leegt hoort te zijn. Want een gebruikt plein, is wanordelijk, en dat willen we niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, het is niet meer dan normaal dat je auto voor de deur/winkel kan staan en dat fietsers 2 straten verder hun fiets stallen (volgens mr. T welteverstaan)

    BeantwoordenVerwijderen