vrijdag, oktober 28, 2011

Plopperdeplopperdeplop

Beste kabouters, kijk eens wat ik enkele dagen geleden in mijn kabouterbrievenbusje vond.
Beste kruiwagenrijdersbond,

In overleg met het secretariaat van de Kabouterlandse kruiwagenrijdersbond even dit briefje met betrekking tot de verkiezing van kruiwagendorp 2012.
Kruiwagenrijden staat gelijk met gezonde en duurzame kaboutermobiliteit, daarvan zijn ook jullie ongetwijfeld overtuigd. Met het Kabouter Mobiliteitsplan in opmaak wil de Kabouterlandse overheid ook de kruiwagenrijders een flink duwtje in de rug geven. Maar ook kabouterdorpen die het kruiwagenbeleid hoog op de agenda zetten, verdienen een bekroning. Kruiwagenbeleid is immers een beleid van alle overheden; daarom zitten ook de gouwen en de dorpen (via KVKD) in het kruiwagenteam van de Kabouterlandse overheid.

De Kabouterlandse Stichting Verkeerskunde (KSV) en het Departement Mobiliteit en Boswerken (MBW) organiseren in opdracht van kabouter Klus voor het eerst de verkiezing "Kruiwagendorp 2012". De verkiezing biedt een unieke kans om het kruiwagenvriendelijke imago van het dorp een flinke impuls te geven, na te denken over het gevoerde kruiwagenbeleid binnen het dorp, best practices uit te wisselen tussen kabouterdorpen onderling, etc.

En bovendien kunnen de winnaars (3 – 1 per categorie) een mooie prijs winnen ter waarde van maximum 50.000 beukennootjes, die enkel kan besteed worden aan 'hardware', zoals een kruiwagenstalling, dienstkruiwagenrijden, een kruiwagentelpaal,... (maw een investering die ook rechtstreeks ten goede komt van de kruiwagenrijders in het dorp).

Vele kabouterdorpen zijn ondertussen bezig hun kandidatuur te stofferen. Het zal dus een boeiende opdracht worden voor de jury om eerst te nomineren en dan te verkiezen.

"Kruiwagendorp 2012" kan dus een enorme stimulans geven aan het lokale kruiwagenbeleid. Op dat vlak merken we overigens het afgelopen anderhalve jaar een grote stijging in het investeringsbedrag voor kruiwagenpaden langs dorpswegen (toch deze waar Kabouterland via het kruiwagenfonds mee in participeert).

Via de plaatselijke afdelingen kan de Kruiwagenrijdersbond ook meewerken aan een lokaal kruiwagenbeleid: stimuleren en enthousiasmeren.

Om in te schrijven is geen uitgebreid dossier nodig. De kandidaturen worden op basis van het formulier dat het kabouterdorp invult bij de kandidaatstelling, beoordeeld door een onafhankelijke jury aangevuld door een terreinonderzoek. De winnaars zijn bekend in juni 2012. Het is de uitdrukkelijke bedoeling vooral het kruiwagenbeleid van de laatste dorpelijke legislatuur te beoordelen. Tegelijkertijd kan het ook een opstap betekenen voor de volgende dorpelijke legislatuur (2013-2018).

Mis de kans dus niet om jullie schouders mee onder dit project te zetten en samen met het hele kabouterdorp het lokale kruiwagenbeleid mee vorm te geven en verder uit te bouwen.

Vandaag schreef kabouter Klus persoonlijk alle kabouterdorpen nog eens aan, in aanvulling op de informatie die reeds door de KSV werd verspreid.

Kabouterdorpen kunnen nog inschrijven tot en met 18 november.

Alle informatie over dit initiatief vind je op www.kruiwagendorp2012.be. Hebt u nog vragen? Stuur dan een briefje naar "Kruiwagendorp 2012", Kabouterlandse Stichting Verkeerskunde, Beukenlaan, derde paddestoel rechts.

Kabouterdorp Leuven is er alvast klaar voor:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten