woensdag, oktober 05, 2011

Koekoek

Gisteren draaide ik nog maar eens in de verkeerde straat in het Kesseldal, ik zal het nooit kunnen onthouden. Gelukkig zijn er enkele paadjes die ik nog niet kende om tussendoor weer op de juiste straat uit te komen.

Het waren schoolvoorbeelden van fietsvriendelijkheid uit de oude doos: men is ooit bereid geweest om hier en daar wat infrastructuur voor fietsers en voetgangers aan te leggen, als een soortement Sinterklaasgebaar, met de gevleugelde woorden "Daarnaast denk ik dat de fietsers wel eens tevreden mogen zijn met alles dat het stadsbestuur voor hen doet!".

Bij de aansluiting van deze paden op de rijbaan werd de fietser nochtans uiterst stiefmoederlijk behandeld. Want je kan als stadsbestuur toch niet toelaten dat (gevaarlijke) fietsers in een zone 30 zomaar pardoes op de rijbaan komen gereden? Ah neen! Het 'fietsers afstappen' principe is veel veiliger. En daarom, uit naam van de veiligheid: boordstenen, slechte materiaalkeuze, overhangende plantengroei, geen voetpaden en veel paaltjes zodat fietsers automatisch vertragen voor al deze obstakels.
Koekoekspad, Leuven
Koekoekspad, Leuven
Koekoekspad, Leuven

Ook het Eendenpad en het Wildvogelpad hebben last van deze verkeerskundige relieken.
Wildvogelpad, Leuven
Eendenpad, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten